Продукти

Животът в колектив ( детска градина, училище…) благоприятства разпространението на вируси и бактерии. Промените в начина на живот (нарушен сън, училище, диета с ниско съдържание на плодове и зеленчуци…), замърсяването и многократното, и продължително лечение с антибиотици, могат да бъдат отговорни за отслабване на естествените защитни сили. Имунитетът при децата не е напълно развит и затова понякога се налага да получи “външна” помощ.
Продуктите от тази серия се използват предимно през периода есен-зима. Те са доказателство, че с помощта на природните съставки, могат да бъдат подсилени защитните сили на организма.


Липсата на жизненост често е свързана с различни причини. Растежът при децата изисква много енергия. Училищните и извънучилищните занимания, понякога свързани с липсата на сън и неправилно хранене, могат да доведат до умора, както физическа, така и психическа. Пропуските в приема на хранителни вещества, витамини и микроелементи, могат да навредят на нормалното функциониране на организма.


Децата се развиват постоянно. Затова е много важно да се гарантира техния пълноценен хранителен прием. За правилното развитие на познавателните способности е нужен прием на есенциални мастни киселини (в частност Омега 3). Тези мастни киселини са важни за правилното функциониране на главния мозък и свързаните с него памет, концентрация, разбиране и др.


Нарушенията в съня ( трудно заспиване или многократни събуждания през нощта) не са рядкост при децата. Някои от тях срещат по-големи трудности, в сравнение с други, да намерят правилния ритъм. Децата най-често са пътници и често страдат от несъответствията между темповете на модерния начин на живот, и нормалните си нужди. Всичко това може да причини нервност и превъзбуда, които нарушават възстановяването и концентрацията. Хранителните добавки са естествено средство за намаляване на възбудата и подобряване на съня. Те са без странични ефекти, като използването им не води до пристрастяване или сънливост през деня.


PEDIAKID включва също така и продукти за хигиена, и грижа. Всъщност хигиената и грижата при децата изискват много внимание, защото нищо не е по-деликатно от детската кожа. Продуктите за хигиена и грижа на PEDIAKID са съставени от активни растителни съставки, без оцветители или синтетични ароматизатори, за предпазване и на най-чувствителната кожа. Въшките са един от най-често срещаните проблеми, пред който се изправят майките. Повечето хора смятат, че тези паразити са проблем само през топлите месеци на годината, но всъщност заразяването с въшки е през цялата година. И противно на общоприетото схващане, тези паразити предпочитат “чистите” глави. Въшките не могат да летят или скачат, и заразяването с тях става при директен контакт. За да се избегне бързото им разпространение, е много важно да се наблегне на профилактиката.