Факти за Бълхите

Бълхите са малки тъмнокафяви, паразитни насекоми, които се заселват в козината на домашните любимци. Те притежават невероятно умение, което им позволява да скочат до 150 пъти повече от собствената си дължина. Това е като човек, скачащ над 300 метра. Тези забележителни умения им позволяват лесно да преминават между гостоприемника и околната среда. В повечето случаи на бълхи в дома ни преките приносители са именно животни!

Защо е важно да се борим с бълхите?

Те са причина номер едно за кожни заболявания при домашните любимци и могат да причинят проблеми, вариращи от обикновен, сърбеж до сериозни рани. Например, някои кучета са алергични към ухапване от бълхи (състояние, известно като алергичен дерматит).  Бълхите също имат способността да предават тении при кучета и котки.

Бълхите причиняват дразнещи и неприятни ухапвания при хората.

Защо бълхите се разпространяват толкова бързо?

Те се размножават с бързи темпове. Бълхите, които виждате на кучето или котката, представляват само 5-10% от наличните, в околната среда около Вас. Останалата част от бълхите са все още неизлюпени яйца и ларви, намиращи се в килимите, мебелите, постелките и градината на Вашият дом.
Защита от насекоми при деца! – Решение на PEDIAKID

BOUCLIER INSECT spray (Спрей за деца против насекоми)

За ефикасна защита при деца над 3 месечна възраст срещу комари, кърлежи, бълхи, мухи, оси и пчели.

Начин на употреба на спрея: Разклатете добре преди употреба! Напръсква се директно върху кожата (10 напръсквания = 1,25 ml): ръце, крака, тяло… При необходимост да се защити лицето, първо се нанася на дланите (2 напръсквания = 0,25 ml) и след това се нанася върху кожата, като се пазят нежните зони около очите, устата и носа.

Състав:  Екстракт от лавандула, гераниол и натурални етерични масла. При ужилване успокоява кожата и намалява сърбежа.

С аромат на портокал и без парабени и феноксиетанол!

Спреят не е подходящ за деца под 3 месечна възраст и при хора, алергични към някоя от съставките.

Не се препоръчва при бременни и кърмещи жени.

Автор: Д-р Светозар Дренски

 

 

Вижте още:

Полезни връзки:
www.ecomer.bg

www.scalersilver.bg