БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
при поръчка над 60 лв.!

Нуждата от Витамин Д за децата през зимата

19.12.2021 18:51:59

Нуждата от Витамин Д за децата през зимата

Късите дни и дългите зимни нощи започнаха! Тъмнината превзе по-голямата част от деня и е късмет, ако видим слънчев лъч или два, но само през прозорците на офиса или дома. Този начин на живот засяга нашето здраве и може да доведе до дефицит на Витамин Д. Не напразно наричат Витамин Д „слънчевия витамин“. Той се генерира в кожата ни при излагане на слънчева светлина. Освен това, той присъства и в някои храни като месо, мазнини риби, обогатено мляко и сокове. Въпреки това, само чрез храната не може да си набавим достатъчно количество витамин Д, особено при децата.

Доброто поглъщане зависи от ъгъла на слънчевите лъчи. Колкото по-високо е слънцето, толкова повече UVB лъчи се абсорбират. През зимата слънцето е ниско, така че абсорбцията на UVB лъчите и следователно синтезата на Витамин Д намалява.

Независимо от сезона, с повишен риск от недостиг на Витамин Д са бебетата и малките деца, при които се намалява способността за синтез на Витамин Д.

Има хранителни добавки, които са един от най-големите съюзници при липса на Витамин Д. Възползвайте се от многобройните ползи за организма на детето ви с Витамин Д3 капки за деца, за здрави кости и зъби, и за правилното функциониране на имунната система. Според скорошно проучване във Франция, над 80% от населението страда от недостатъчност на Витамин Д3*.  Затова е от изключителна важност да се осигури всекидневния му оптимален прием!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Статии

Статии

Нуждата от Витамин Д за децата през зимата

≫Нуждата от Витамин Д през зимата

➤С повишен риск от недостиг на Витамин Д са бебетата и малките деца, при които се намалява способността за синтез на Витамин Д. ➤С повишен риск от недостиг на Витамин Д са бебетата и малките деца, при които се намалява способността за синтез на Витамин Д. 2021-12-19T21:55:58+02:00 Нуждата от Витамин Д за децата през зимата

<p>Късите дни и дългите зимни нощи започнаха! Тъмнината превзе по-голямата част от деня и е късмет, ако видим слънчев лъч или два, но само през прозорците на офиса или дома. Този начин на живот засяга нашето здраве и може да доведе до дефицит на Витамин Д. Не напразно наричат Витамин Д<b>&nbsp;&bdquo;слънчевия витамин&ldquo;</b>. Той се генерира в кожата ни при излагане на слънчева светлина. Освен това, той присъства и в някои храни като <b>месо, мазнини риби, обогатено мляко и сокове</b>. Въпреки това, само чрез храната не може да си набавим достатъчно количество витамин Д, особено при децата.</p> <p>Доброто поглъщане зависи от ъгъла на <b>слънчевите лъчи</b>. Колкото по-високо е слънцето, толкова повече UVB лъчи се абсорбират. През зимата слънцето е ниско, така че абсорбцията на UVB лъчите и следователно <b>синтезата на Витамин Д намалява</b>.</p> <p><b>Независимо от сезона, с повишен риск от недостиг на Витамин Д са бебетата и малките деца, при които </b>се намалява способността за синтез на <strong>Витамин Д</strong>.</p> <p>Има хранителни добавки, които са един от най-големите съюзници при липса на <strong>Витамин Д</strong>. Възползвайте се от многобройните ползи за организма на детето ви с <strong><a href="https://pediakid.bg/product/pediakid-vitamine-d3-1000-ui-vitamin-d3-na-kapki">Витамин Д3 капки за деца</a></strong>, за здрави кости и зъби, и за правилното функциониране на имунната система. Според скорошно проучване във&nbsp;Франция, <b>над 80% от населението страда от недостатъчност на Витамин Д3*</b>.&nbsp; Затова е&nbsp;от изключителна важност да се осигури всекидневния му оптимален прием!</p>

Сравнение на продукти