БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
при поръчка над 60 лв.!

 • Начало
 • Вашите въпроси, нашите отговори

Вашите въпроси, нашите отговори

 • Продуктите PEDIAKID съдържат ли глутен?

     Не, никой от продуктите PEDIAKID не съдържа глутен (извън продуктите за хигиена и грижа).

 • Могат ли да се комбинират продуктите PEDIAKID?

  Да, отделните продукти могат да се комбинират без никакъв риск.

 • Продуктите PEDIAKID съдържат ли аспартам?

  Не, никой от продуктите PEDIAKID не съдържа аспартам.

 • Могат ли да се използват продуктите PEDIAKID, след изтичане на срока на годност, ако не са отворени преди това?

  Не препоръчваме продукти с изтекъл срок на годност, да бъдат използвани (каквато и да е галеничната форма). Ако все пак това се случи, продуктът ще е загубил качество и ефикасност, но в никакъв случай няма да навреди.

 • По принцип, ехинацеята не се препоръчва при деца под 2 години. Въпреки това, тя е в сиропа Имуно-Фор и спрея за нос и гърло.

  Ехинацеята в продуктите PEDIAKID е разрешена в хранителните добавки, без никакви ограничения. Има много клинични изследвания, които доказват безвредността на ехинацеята и нейните предимства (включително при деца от 1 до 5 години). Освен това, количествата ни са специфични за възрастта до 5 години. Продуктите PEDIAKID се продават от 2003 г. и се изписват от лекари от 2008 г.

 • Дъвчащите мечета се препоръчват при деца от 3 г. и повече. Има ли риск те да бъдат давани на деца на 2 г. и половина?

  Ние препоръчваме мечетата за деца над 3 години, поради по-плътната им форма (и поради това трябва да се сдъвкват), но нищо в състава не е противопоказно, за деца под 3 години. Дете на 2 г. и половина, което може добре да дъвче, може спокойно да приема дъвчащо мече (под контрол на родителите).

 • Сиропи. Трябва ли да бъдат съхранявани в хладилник, след първа употреба?

  Съхраняването на сиропите в хладилник е препоръчително, но не е задължително! Могат да се съхраняват и на друго място, където температурата е достатъчно ниска.

  Единствено сиропът с Vit.D3 не трябва да се съхранява в хладилник, защото има вероятност олиото да замръзне.

 • Сиропи. От каква възраст могат да се прилагат? След колко време могат да се видят първите резултати?

  Всички сиропи съдържат  природни активни съставки: био сироп от агаве и пребиотични фибри от акация. Те могат да се дават на много малки деца, без никакви противопоказания, нежелани ефекти или натрупвания. Обикновено това става от 5-6 месечна възраст, т.е. от времето, когато детето започва да се храни разнообразно.

  Ние използваме тази възможност, за да напомним, че сиропите  PEDIAKID са хранителни добавки, за регулиране на физиологични разстройства.

  Поради факта че,  физиологичните реакции (както и физиологичните разстройства) могат да бъдат различни за различните деца, ние препоръчваме да се следват програмите  от 2 до 4 седмици. И да се подновяват, ако е необходимо.

 • Сиропи. Защо се препоръчва да се изчаква момента, когато детето ще премине към разнообразна храна, за да може да се приемат сиропите?

  Защото храносмилателната система на малките деца е все още незряла. Разнообразното хранене се прави (най-често по препоръка от педиатър) с цел постепенно да се въведат нови вещества, които по-рано са били “чужди” на храносмилателната система. Така тя се приучава  да ги идентифицира, смила и асимилира, без да ги “отхвърля” (както се получава при алергиите). Нашите сиропи PEDIAKID съдържат билки, витамини и минерали, които освен че са безопасни, но са и полезни за храносмилателната система на децата.

 • Сироп с 22 Витамина и микроелементи. Може ли да се дава следобед или вечер?

  Най-добре е този сироп да се приема след сутрешната закуска или обедното хранене, но не е проблем да се дава следобед или вечер, след хранене.

 • Сироп с 22 Витамина и микроелементи. Какъв е Vit.B12 в този продукт?

  Става въпрос за цианкобаламин.

 • Сироп при нервност PEDIAKID. Защо препоръчвате прием сутрин и обед, а не вечер?

  Този сироп благоприятства успокояването и намалява възбудата през деня, когато ние препоръчваме да се приема. За вечер е по-подходящ сиропът за сън. Въпреки това, при желание може сиропът за сън да се даде и вечер.

 • Сироп за сън. Може ли да се дава продължителен период или задължително трябва да се спре? Ако е да, за какъв период? Може ли да се намали дозировката?

  Този сироп може да се дава през цялата година без прекъсване, без да се намалява дозата и без никакъв риск.

 • Сироп с Vit.D3. Колко е срокът на годност след отваряне? Възможно ли е да се дава без прекъсване цяла година? Какво е ланолин? Има ли продукт на PEDIAKID, който може да замести флуора?

  Сиропът с Vit.D3 може да се запази 2 години, дори и след отваряне, при нормални условия, но не трябва да се съхранява в хладилник (защото олиото има вероятност да  замръзне).

  Флаконът от 20 ml е достатъчен за тримесечен непрекъснат прием, ако се спазват инструкциите за употреба.

  Може да се приема за цяла 1 година, като след всеки 3 месеца се почива 15 дни.

  Ланолинът се добива от вълната на овцете.

  Флуорът е забранен в хранителните добавки.

Сравнение на продукти